Sidste nyt

Hvad betyder det, at en krukke er frostsikret?

Alle vores krukker sælges med frostgaranti med mindre andet er anført.

Frostgaranti betyder, at der er garanti for, at krukkerne ikke springer på grund af frost.

Frostgarantien omfatter ikke en eventuel udsmykning på krukkerne i form af blomsterranker, løvehoveder eller anden udsmykning. Krakkelering eller afskalning af sådan udsmykning er ikke dækket af frostgarantien.

Da lerkrukker er et naturmateriale, skal nedenstående retningslinier dog overholdes, for at frostgarantien dækker:

Der skal være et eller flere huller i bunden af krukken, så overskydende vand kan komme ud af krukken.

  • Der skal skabes et godt dræn i krukken. F.eks fylde krukken 1/4 op med Leca, perlesten eller lign.
  • Krukkerne må ikke stå direkte på jord eller græs om vinteren.
  • Underskåle/-fade skal fjernes fra krukkerne om vinteren.

Det er altid tilrådeligt at hæve krukkerne 1-2 cm fra underlaget

Det er altid tilrådeligt at hæve krukkerne 1-2 cm fra underlaget, så der kan komme luft ind under krukkerne, og det overskydende vand kan komme helt væk. Benyt eventuelt Krukkefødder.

  • Undgå at flytte krukkerne eller støde til krukkerne i frostvejr.
  • Ved for høj jordfugtighed risikeres frostsprængning. Er der meget vand i en krukke, er der risiko for at krukken springer, da vand udvider sig, når det fryser til is. Vær derfor forsigtig med at vande planterne, hvis der er udsigt til frost.

Terracotta-krukker er brændt ved lavere temperaturer end de glaserede krukker

Terracotta-krukker er også dækket af frostgarantien. Men da terracotta-krukker er brændt ved lavere temperaturer end de glaserede krukker (oftest mellem 930-1100 grader C), er leret i krukkerne stadig porøst, og suger derfor vand, enten når det regner, eller når man vander planterne. Der kan derfor i frostvejr forekomme afskalning / krakkelering på krukkens yderflade, hvilket ikke betegnes som en sprængning af krukken, og er derfor ikke dækket af frostgarantien.

Vær også opmærksom på, at frostgarantien heller ikke dækker den almindelige nedbrydning af terracotta-krukker, som naturligt sker, når krukkerne står ude i vind og vejr hele året. Det fugtige klima her i Danmark fremskynder denne naturlige nedbrydning.

Brug derfor altid krukkefødder til terracotta-krukker, opbevar dem tørt om vinteren, eller beskyt dem mod regn og fugt, så behøver de ikke at blive opbevaret frostfrit.

Husk derfor:
Lerkrukker, og især terracotta-krukker, røde – brune eller hvide terracotta-krukker, er naturprodukter, og er derfor også underlagt naturens kræfter.

Besøg Ryslinge Krukke-Marked

Vi står klar til at hjælpe dig i butikken, så kom forbi og se vores udvalg af produkter.

Vi er sikre på, at vi nok skal finde noget, der falder i din smag.