Italienske terracotta Krukker

Om vores Italienske terracotta krukker

Terracotta-krukker er også dækket af frostgarantien. Men da terracotta krukker er brændt ved lavere temperaturer end de glaserede krukker (oftest mellem 930-1100 grader), er leret i krukkerne stadig porøst, og suger derfor vand, enten når det regner, eller når man vander planterne i krukken. Der kan derfor i frostvejr forekomme afspring og afskalninger på krukken, hvilket ikke betegnes som en sprængning af krukken, og derfor ikke dækkes af frostgarantien.

Vær også opmærksom på, at frostgarantien heller ikke dækker den almindelige nedbrydning af terracotta-krukker, som naturligt sker, når krukkerne står ude i vind og vejr hele året. Det fugtige klima her i Danmark fremskynder denne nedbrydning.

Brug derfor altid krukkefødder til terracotta-krukker, opbevar dem tørt om vinteren, eller beskyt dem mod regn og fugt, men de behøver naturligvis ikke opbevares frostfrit.

Husk derfor:
Lerkrukker, og især terracotta-krukker, røde – brune – eller helt lyse terracotta-krukker, er naturprodukter, og er derfor også underlagt naturens kræfter.

Besøg Ryslinge Krukke-Marked

Vi står klar til at hjælpe dig i butikken, så kom forbi og se vores udvalg af produkter.

Vi er sikre på, at vi nok skal finde noget, der falder i din smag.